У припутня добре помітні світлі плями по бокам шиї, а в польоті – світлі смуги на крилах. Цей голуб поширений по всій території України, гніздиться в лісових насадженнях, місцями навіть у міських парках і садах. Степове полезахисне лісорозведення створило для припутнів додатковий життєвий простір.
Мешкає припутень і на території Рибальського кар’єру. З’явився тут він у середині березня, у квітні спостерігали характерні токові польоти самців – птах косо піднімався вгору, а у верхній точці зупинявся і, розпустивши хвіст і крила, знижувався планіруючим польотом. Своє гніздо пара припутнів збудувала на ділянці заплавного лісу, що межує з кар’єром.
Живляться припутні різноманітним насінням, а також зеленими листочками рослин, тож на території кар’єру вони не рідкісні гості.